Abu dhabi Grand Prix

       Efter en av de bästa åren i F1 så är årets sista race slut. Detta år har synnerligen varit en av de mest spännande åren i det senaste decenniet,

       men jag skulle sa säga att det här racet var det bästa. Max Verstappen och Lewis Hamilton har kämpat hel året för att kunna vinna WDC.

       

       Vi går in i det sista racet med Lewis och Max på exakt lika många poäng bara för att göra det här ännu mer spännande.  Efter att Red Bull använde Sergio Perez                            slipstream i Max Verstappens godo, fick de pole position, och som vi vet har alla som har fått pole position de tidigare åren i Abu dhabi vunnit racet. Men i den första                  kurvan har bilen i andra plats insidan. Lewis Hamilton använde det till sin fördel när lamporna släcktes. Lewis Hamilton leder efter första kurvan och Sergio Perez går              före Lando Norris när ha åker lite utanför banan. Vi kommer ner för kullen in i den ny kurvan med Lewis Hamilton i ledning. Max kommer inte få DRS inom 3 varv efter att        racet startat. Så på den långa sträckan är det bara Lewis bil som tar bort vinden framför bilen, som gör motstånd, som hjälper Max på raksträckan. På slutet av            raksträckan tror Max att han är tillräckligt nära för att kunna ta insidan av chikanen. Men så nära är han inte, han tvingar Lewis att åka lite brett och gena chikanen. Max blir arg och säger att han genade för mycket och borde ge platsen tillbaka. Så tyckte inte race director Michael Massi. 

       

      Efter några varv höll holländaren på att hamna efter. Så Red Bull valde att åka in i depån för ett par nya fina hårda däck. Max kom ut ur depån i 3 plats bakom                  hans teammate Sergio Perez. Hamilton åkte in i depån lite efter för att skapa the overcut.